Министерството на външните работи на Италия не е давало убежище

...
Министерството на външните работи на Италия не е давало убежище
Коментари Харесай

Италия не знае за изчезналия посланик на КНДР

Министерството на външните работи на Италия не е давало леговище и не знае нищо за публикуваната информация, че изпълняващият длъжността дипломат на КНДР в Рим е избягал и е потърсил леговище.

Това оповестиха дипломатически източници от ведомството, представени от Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

" Нямаме информация " за сходна молба , разгласи един от източниците и добави, че министерството е получило молба за " подмяна " на дипломата, който съгласно Сеул се споделя Джо Сон-гил.

Южнокорейското разузнаване разкри информация пред локалните депутати за ориста на дипломата, откакто вестник писа, че Сон-гил е потърсил леговище в западна страна.

Друг италиански дипломатически източник разяснява, че външното министерство не знае дали дипломатът е потърсил леговище в Италия . Източникът добави, че Северна Корея е оповестила в края на 2018 година, че ще изпрати нов дипломат в Рим, което е естествена процедура.

По-рано през днешния ден южнокорейският ежедневник JoongAng Ilbo писа, базирайки се на дипломатически източници, че Сон-гил е подал документи за леговище в западна страна през предишния месец. Според информацията италианските управляващи го пазят, до момента в който се дискутира какво да се направи.

Джо Сон-гил, който е дипломат на КНДР в Рим от 2017 година, също по този начин е потърсил леговище и за фамилията си, което той е съумял да изведе от тоталитарната страна, макар че Северна Корея принуждава фамилиите на дипломатите , най-вече децата, да остават в Пхенян, до момента в който работят в чужбина, с цел да се предотврати бягство.

48-годишният Джо Сон-гил е дипломат в Рим от октомври 2017 година, откакто Италия експулсира тогавашния топ посланик на КНДР като митинг против нуклеарно тестване на Северна Корея, което е в нарушаване на резолюции на Организация на обединените нации.

JoongAng написа, цитирайки севернокорейски специалист, че избягалият посланик е наследник или шурей на един от най-високопоставените членове на режима в Северна Корея. Джо Сон-гил е дошъл в Рим със брачната половинка и децата си през май 2015 година, което подсказва, че евентуално е от привилегировано семейство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР