От Париж дойде призив към Китай да повлияе на Русия

...
От Париж дойде призив към Китай да повлияе на Русия
Коментари Харесай

Париж призова Китай да повлияе на Русия за край на войната в Украйна

От Париж пристигна апел към Китай да повлияе на Русия да спре войната в Украйна. В Елисейския замък се организираха тристранни договаряния с присъединяване на китайския президент Си Дзинпин, френският държавен глава Еманюел Макрон и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Търговските връзки сред Китай и Европейски Съюз беше измежду останалите тематики на диалозите.



Топло посрещане на китайския президент Си Дзинпин в Париж - първото в Европа от пет години. Преди диалозите при закрити врата, домакинът Еманюел Макрон посочи нуждата от съгласуване с Пекин във връзка с рецесии като тези в Украйна и Близкия изток.

" Международната обстановка доста ясно изисква повече от всеки път европейско-китайски разговор. Намираме се в повратна точка от нашата история, която постанова да се надигнем и да преодолеем компликациите ", съобщи Еманюел Макрон, президент на Франция.

Китайският президент не засегна горещите въпроси в наличието на камерите, само че насочи апел за партньорство.



" Китай постоянно е разглеждал връзките си с Европейски Съюз от стратегическа и дълготрайна вероятност. Надяваме се, че връзките сред Китай и Франция и Китай и Европейски Съюз ще се засилят и процъфтяват ", уточни Си Дзинпин, президент на Китай.

По-късно ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заключи резултата от тристранните договаряния.



" Разчитаме на Китай да употребява цялото си въздействие върху Русия да приключи нападателната си война против Украйна. Президентът Си изигра значима роля в деескалирането на безотговорните съветски нуклеарни закани и съм уверена, че той ще продължи на фона на актуалните нуклеарни закани от Русия ", съобщи Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия.

Фон дер Лайен е декларирала още, че Европейски Съюз не може да преглътне свръхпроизводството на Китай. Тя е призовала Си Дзинпин да предприеме ограничения, изтъквайки, че в случай че Китай играе заслужено, това би било добре за всички.

Визитата в Париж отбелязва и 60 години от установяването на дипломатически връзки сред Франция и Китай. Френски специалисти виждат в визитата оптимизъм за затвърждаване на двустранните връзки и задълбочаване на съдействието.

" Посещението на президента Си в Европа и изборът му на Франция не е случайност. Приятелството сред Китай и Франция има дълга история и е изключително значимо. Китай, Европа и Франция могат да играят значима роля за отбраната на мултилатерализма ", съобщи Ерик Алозе, ръководител на групата за френско-китайско другарство в Националното заседание на Франция.

От Франция стартира европейската обиколка на китайския президент, която включва още Сърбия и Унгария.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР