Министерството на външните работи на Иран привика посланиците на Великобритания,

...
Министерството на външните работи на Иран привика посланиците на Великобритания,
Коментари Харесай

Иран привиква посланиците на Великобритания, Франция и Германия

Министерството на външните работи на Иран привика посланиците на Англия, Франция и Германия, оповестяват иранските осведомителни организации, предава Sky News.

Израел заяви, че Франция е взела участие в патрулирането на въздушното пространство над страната през миналата нощ (13 против 14 април), до момента в който Обединеното кралство е изпратило самолети в Кипър, с цел да освободи американските самолети в взаимната задача против " Ислямска страна " в Ирак и Сирия, с цел да могат да оказват помощ на Израел.

Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран разгласи на 13 април вечерта, че нападна израелска територия в отговор на офанзивата против иранското посолство в Багдад на 1 април (Израел публично не е коментирал офанзивата над посолството).

Атаката, съгласно разнообразни източници, включва от няколко десетки до стотици ракети и безпилотни летателни апарати, в това число дронове камикадзе вид " Шахед ".

Според публични данни на Израелските отбранителни сили Иран е изстрелял общо повече от 300 цели към Израел, в това число към 170 дрона, повече от 30 крилати ракети и повече от 120 балистични ракети. Израелските военновъздушни сили и системата за противовъздушна защита, в съдействие с сътрудници, са прехванали 99% от всички цели, съобщи бригаден военачалник Даниел Хагари. Отбелязва се, че множеството ирански ракети и дронове са били прихванати отвън Израел, само че някои са паднали вътре в страната, причинявайки единствено незначителни вреди на военна база в Южен Израел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР