Министерството на външните работи на България обяви още един руски

...
Министерството на външните работи на България обяви още един руски
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: С гоненето на дипломати ще се продължава, докато има поводи за това

Министерството на външните работи на България разгласи още един съветски посланик за личност нон грата и изиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат цялостно подпомагане на българските управляващи в следствието на гърмежите в български оръжейни хранилища, където имаше и унищожени материални доказателства. Прокуратурата изнесе тези данни в последните дни и това още веднъж повдигна много въпроси.

Темата в " Денят стартира " разяснява вицепрезидентът на Атлантическия клуб Елена Поптодорова.

По думите ѝ това е малко закъсняла реакция от българска страна след случая с отравянето на Скрипал, когато ние свенливо отказахме да приказваме по случая, както и да предприемем дейности. Всички останали дипломати, към 160 души, бяха експулсирани от страните от Европейския съюз.

Тя дефинира и сегашните ни дейности като скромни на фона на разкритията за дейностите на съветската страна и по-специално на военното ѝ разузнаване на българска територия.

С гоненето на дипломати ще се продължава, до момента в който има мотиви за това, акцентира Поптодорова.

" Очевидно Русия употребява наши уязвимости. Българската уязвимост е тази дълго култивирана безусловна, безкритична религия в това, че Русия е крайното положително ", уточни тя.

Ние би трябвало да си сложим едни положителни защитни граници - изцяло почтително, и през тях да беседваме с Русия, означи Поптодорова. Трябва да беседваме с решителност, която да не минава през сантименталността на вяра, на русофилство, на славянство и така нататък

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР