Министерството на външните работи (МВнР) съветва българите да не пътуват

...
Министерството на външните работи (МВнР) съветва българите да не пътуват
Коментари Харесай

Важно! МВнР предупреди българите, пътуващи към Италия

Министерството на външните работи (МВнР) поучава българите да не пътуват до Сицилия и близките острови. Причината е активизиране на вулканичната активност на вулканите Етна и Стромболи през последните няколко дни, осведомят от Министерство на външните работи на уеб страницата си.

Гражданска отбрана на Италианската република е оповестила прекосяване от равнище на риск „ зелено - изчезнала или доста ниска интензивност “, към равнище на риск „ жълто - от ниска до междинна интензивност “, по отношение на което, е разпоредила на общините и способените локални органи да бъдат в подготвеност да приложат съответните проекти за предизвестие на популацията и деяние при положение на вулканична интензивност.

Обръщаме внимание, че летището в град Катания е отчасти затворено заради съществуването на вулканична пепел, която е покрила и огромна част от града. Летищните органи приканват жителите да не се насочат към аерогара, преди да се ревизирали статуса на своя полет.

При потребност от подпомагане, българските жители в Италианската република, могат да се обръщат към Посолството на Република България в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР