Министерството на външните работи (МВнР) е активно ангажирано със случая

...
Министерството на външните работи (МВнР) е активно ангажирано със случая
Коментари Харесай

От МВнР са активно ангажирани със случая с отвлечените българи на кораба „Галакси лийдър“

Министерството на външните работи (МВнР) е интензивно ангажирано със случая на отвлечените български жители от екипажа на кораба „ Галакси лийдър “, отвлечен в Червено море на 19 ноември предходната година. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи по отношение на медийни запитвания по отношение на случая с отвлечените български жители от кораба. 

Полагат се систематични и координирани старания от страна на министерството, на задграничните представителства на България в района и от всички способени български институции за навреме освобождение на двамата български моряци и сполучливото им завръщане в България, показаха още от Министерство на външните работи. От ведомството допълниха, че се работи по всички вероятни посоки, като се употребяват разнообразни канали - поотделно и в съгласуваност с другите страни, които имат жители на „ Галакси лийдър “.

От външното министерство обявиха още, че българското държавно управление в оставка и всички способени институции ще продължат да работят интензивно по случая с отвлечените български жители за освобождението им и благополучното им завръщане.

Говорител на йеменските хуси съобщи през днешния ден пред Си Ен Ен, че решението за освобождението на товарния транспортен съд „ Галакси лийдър " и неговия екипаж ще бъде взето от „ Хамас ". Насър пъкъл Дин Амер сподели, че с „ Хамас " се водят директни и настоящи полемики за това дали да корабът и екипажът да бъдат освободени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР