Министерството на външните работи категорично осъжда поредния вандалски акт, извършен

...
Министерството на външните работи категорично осъжда поредния вандалски акт, извършен
Коментари Харесай

МВнР осъди вандалския акт срещу паметника Альоша


Министерството на външните работи изрично осъжда следващия вандалски акт, осъществен върху паметника „ Альоша” в Пловдив, при което са употребявани нацистка символика и антисемитски лозунги. Това оповестяват от институцията.

Подобни прояви са безусловно неприемливи и в прорез с обичайна за българското общество приемливост и толерантност, както и с поетите от страната ни задължения по линия на Европейски Съюз и на интернационалните организации за битка с расизма, ксенофобията и закононарушенията от ненавист.
Надяваме се способените органи да разкрият причинителите и да ги подведат под отговорност, допълват от министерството.
Припомняме, че паметникът на Съветската войска в Пловдив, прочут като паметника на " Альоша ", осъмна с изрисувани свастики, антисемитски лозунги и обидни политически послания, в това число против говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
Изрисуван постоянно осъмва и Паметникът на Съветската войска в София, което стана мотив за противоречиви реплики от страна на Захарова през последните дни, в това число и изявление, че спасяването на българските евреи по време на Втората международна война се дължи на Съветската войска.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР