Министерството на външните работи би искало да изрази своето учудване

...
Министерството на външните работи би искало да изрази своето учудване
Коментари Харесай

МВнР: Становищата на двамата сенатори не са официална позиция на САЩ

Министерството на външните работи би желало да изрази своето удивление във връзка персоналната позиция на двама сенатори от Съединени американски щати, която не показва мнението на Сената и не отразява нивото на двустранните ни връзки.
Получихме уверения и от посолството на Съединени американски щати в София, и от че това изказване не обвързва държавното управление на Съединени американски щати, което по никакъв метод не би желало да въздейства на предизборната акция у нас.
 ГЕРБ: Двамата сенатори показват персонално мнение, а Радев лъже, че е позиция на Сената ГЕРБ: Двамата сенатори показват персонално мнение, а Радев лъже, че е позиция на Сената
Двамата сенатори изразват персонална позиция, това не е позиция на американския Конгрес. Това съобщи на специфичен брифинг в централата на ГЕР...
Преди година Съединени американски щати и България подписаха във Вашингтон два всеобхватни документа - декларация за двустранните връзки с Белия дом и надграждащо съглашение за задълбочаване на стратегическото партньорство. След това в София беше извършен Стратегически разговор сред двете държавни управления в региона на външната политика и политиката за сигурност, защита, енергетика, стопанска система, обучение и просвета. В края на 2020 година бяха подписани меморандуми за съдействие в областта на 5G технологиите, както и за за цивилен цели. Само преди две седмици държавният секретар Блинкен избра да се включи във видеоконференция, проведена от България, и да поздрави страната за семейството на самодейността " Три морета ".
Отношенията сред Съединени американски щати и България в никакъв случай до момента не са били по-активни и по-задълбочени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР