Министерството на външните работи бе уведомено от още две държави,

...
Министерството на външните работи бе уведомено от още две държави,
Коментари Харесай

МВнР: И Швейцария, и Алжир признават изтекли български лични документи

Министерството на външните работи бе известено от още две страни, с които имаме дипломатически връзки – Швейцария и Алжир, че в изискванията на пандемията от ковид ще признават и пропущат на излизане от територията си български жители с изтекли персонални документи в интервала 13 март - 31 октомври 2020 година, оповестиха от Министерство на външните работи.
Преди това единодушие да пропущат българските жители с изтекли персонални документи показаха Австрия, Англия, Германия, Грузия, Гърция, Ирландия, Катар, Нидерландия, Норвегия, Полша, Словакия, Турция, Унгария, Франция, Хърватия, Черна гора и Чехия. Така общият брой на страните, признаващи изтекли български персонални документи все още е 19.
Други 11 страни все още признават със специфични условия или със специфични периоди изтеклите български персонални документи. Това са: Босна и Херцеговина, Иран, Индонезия, Канада, Монако, Никарагуа, Нигерия, Съединени американски щати, както и Португалия, Словения, Япония.
По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства желаеха от страните, в които са упълномощени, по изключение да позволяват на българските жители да се прибират в България, даже в случай че документите им за идентичност са изтекли. България реципрочно ще пропуща техните жители с изтекли документи.
Пълният лист на страните, които признават изтекли български персонални документи, е оповестен и на формалния уебсайт на Министерство на външните работи в раздела „ Коронавирусът – какво да вършим “. Списъкът се обновява при постъпване на нова информация.
Припомняме, че сънародниците ни с изтекли персонални документи, които се намират в страна, която не ги признава, могат да се завърнат в България с публикуван от съответната ни консулска работа краткотраен паспорт. Тези български жители, които нямат опция да се завърнат в страната ни и имат незабавна и обоснована нужда от възобновяване на изтеклите си персонални документи, могат да подадат заявление за възобновяване като авансово си запишат час в съответната ни консулска работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР