Министерството на туризма започва да рекламира в Google, съобщи министърът

...
Министерството на туризма започва да рекламира в Google, съобщи министърът
Коментари Харесай

Министерството на туризма рекламира България в Google

Министерството на туризма стартира да популяризира в Гугъл, заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на блиц контрола в отрасловата парламентарна комисия.

Министерството на туризма към този момент има кредитна линия от Google в размер на 2,5 милиона евро и напълно скоро към този момент ще може да стартира рекламата в платформата, сподели министър Зарица Динкова.

По отношение на рекламата на страната тя съобщи, че би трябвало да има уравновесен метод и да се следва стратегическата цел да се наложи България като четирисезонна туристическа дестинация.

" Моята визия е, че би трябвало да използваме извънредно дейно новите съвременни средства за маркетинг и реклама, цифровите платформи ".

Ще продължи и рекламата в националните медии, ориентирана към насърчаването на вътрешния туризъм:

" Сега подписваме договорите с тях, като методът ни ще е фокусиран върху метрика и отчетност, т.е. няма, както до момента, да се вършат едни заплащания при започване на годината, а сме се договорили с тях, договаряме се за разнообразни формати, в които да можем по-пълноценно да работим и за вътрешния си пазар. И ще се заплаща на четиримесечие, като ще се прави и оценка ".

В отговор на въпрос министър Зарица Динкова уточни, че по повод маркетинга и рекламата един от целите са Дунавските общини и пристанища, като се търсят разновидности за тяхното позициониране, показване и включването им към туристическите пакети.

" Предстои България да изпрати туристическо аташе в Румъния ", добави министър Динкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР