Министерството на туризма ще извърши незабавно документална проверка и инспекция

...
Министерството на туризма ще извърши незабавно документална проверка и инспекция
Коментари Харесай

Министерството на туризма отново проверява плаж „Смокините-север“

Министерството на туризма ще извърши неотложно документална инспекция и ревизия на място на морски плаж „ Смокините-север “, взаимно с органите на РДНСК, с цел да се откри има ли нарушаване на законови и договорни условия от страна на концесионера, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

При предишна инспекция е открито нарушаване на съществени договорни отговорности при стопанисване на обекта на концесия в сходство с предназначението му за потребностите, за които е възложен и е наложена наказателна клауза в размер на 5% от размера на концесионното заплащане за 2021 година

Внесените и утвърдени през 2021г. в Министерството на туризма схеми съставляват абстрактен план, желание за това какъв брой на брой и с каква повърхност преместваеми обекти ще бъдат ситуирани от съответния концесионер на територията на морския плаж, като министърът на туризма има подготвеност само да следи за спазването на условията за заемане на 2% от площта на морския плаж на заведенията за бързо обслужване и съществуването на свободна и заета зона в откритите в закона параметри.

Разрешенията за слагане на преместваемите обекти, съдържащи съответни механически и градивни параметри, свързване с техническа инфраструктура и други, се издават от кмета на съответната община.

Към сегашния миг в Министерството на туризма няма информация във връзка с това дали е издадено позволение за слагане на преместваеми обекти на морския плаж след одобряването на новата скица. Министерството на туризма не е издавало позволение за разполагане на дискотека на плажа, а единствено заведение за бързо хранене.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР