Министерството на туризма работи активно за премахване на препятствията пред

...
Министерството на туризма работи активно за премахване на препятствията пред
Коментари Харесай

Най-вероятно ще отпаднат ограниченията за влизане в България от Турция

Министерството на туризма работи интензивно за унищожаване на трудностите пред пътуванията при пандемия от COVID-19. Към момента взаимно с Министерството на здравеопазването изследваме опциите за отпадане на рестриктивните мерки за влизане в България от Турция за български и турски жители. Очаквам в близко бъдеще напъните ни в тази тенденция да имат позитивен резултат, стана ясно от думите на министъра на туризма.

Възможностите за разширение на контактите в туризма и за облекчение на двустранните пътувания разискаха в работна среща вицепремиерът Марияна Николова и посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок.

България и Турция имат отлични връзки на политическо и експертно равнище, в това число и в туризма. Южната съседка е измежду предпочитаните туристически пазари и сътрудници на страната ни. През 2019 година общият брой на туристическите визити от Турция е близо 649 хиляди Тя е топ дестинация и за българските жители, уточни вицепремиерът.

Министър Николова увери събеседничката си, че във всички хотели, заведения за хранене и други обекти както по Българското Черноморие, по този начин и навътре в страната, прецизно се съблюдават противоепидемичните правила против ковидвируса на Министерството на здравеопазването и рекомендациите на Световната здравна организация.

Сътрудничеството сред нашите страни беше образец за другите страни в разгара на коронавирус рецесията, уточни дипломат Секизкьок. В туризма обаче рестриктивните мерки не бяха преодолени и двете страни страдат от това, сподели още тя. Интересът на турските туристи към България продължава да е доста огромен, те познават добре страната и желаят да я посещават повече, безапелационна бе тя. Нейно превъзходителство благодари за топлия банкет и даде обещание интензивно подпомагане за надграждане на двустранните контакти в туризма в интерес на бизнеса и потребителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР