Министерството на туризма предупреждава своите партньори и медии, че от

...
Министерството на туризма предупреждава своите партньори и медии, че от
Коментари Харесай

Хакери изпращат имейли от името на Министерството на туризма

 Министерството на туризма предизвестява своите сътрудници и медии, че от нощес се популяризират подправени имейли от името на институцията. Те съставляват известие от електронен адрес: [email protected]. Писмата приканват получателите да прегледат приложените условия и да изпратят оферта с цена.

В прикачен към писмото файл се съдържа опасност, представляваща троянски кон (a variant of MSIL/Kryptik.ZRH trojan), която множеството антивирусни стратегии обезвреждат автоматизирано. Това е класическа форма на " фишинг " офанзива, посредством която се цели опит за кражба на персонална информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Министерство на туризма поучава при приемане на имейл от посочената е-поща, то той да се отваря доста деликатно и никога да не се отварят прикачените в писмото файлове. Ако към този момент сте го създали, сканирайте с антивирусна стратегия или потърсете подпомагане от IT експерт за преинсталиране на компютъра, на който са отваряни атачмънтите. Също по този начин насочваме предизвестие посредством писмата да не се дават персонална информация, посочена по-нагоре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР