Министерството на туризма (МТ) направи проверка на морски плаж Крапец-север“

...
Министерството на туризма (МТ) направи проверка на морски плаж Крапец-север“
Коментари Харесай

Министерството на туризма сезира МВР за паркирали върху дюни коли

Министерството на туризма (МТ) направи инспекция на морски плаж „ Крапец-север “ и сезира Министерството на вътрешните работи (МВР) за всеобщо нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие . Десетки коли са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в региона , което е административно нарушаване по ЗУЧК. Органите на реда би трябвало да ревизират на място обстоятелствата и да наложат съответните наказания на нарушителите.
Плажът е разгласен за неохраняем със заповед на министъра на туризма от 17.06.20 година " Договорът за наем сред компания „ АУРА ТРЕЙДИНГ “ и МТ изтече на 14.05.20 година Дружеството обаче продължава да владее морския плаж, без да има каквото и да е правно съображение за това. Наемателят на плажа отхвърля да подпише протокол за предаването му и да прекрати всевъзможни действия и услуги. Към момента той продължава да употребява преместваеми обекти тук и предлага плажни такъми, от които събира доходи ", прецизират от ведомството.
МТ сезира съда и прокуратурата за безчинство. Ведомството в това време разгласи търг за нов наемател, по който има спечелил претендент. Старият наемател апелира процедурата и заповедта, че плажът е охранителен. По проблема се чака решение на съда от първа инстанция. Министерството осведоми за случая и регионалния шеф на Добрич за предприемане на дейности по подготвеност по изземане на плажа, който е изключителна държавна благосъстоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР