Министерството на туризма и ОП Туризъм към Столична община отбелязаха

...
Министерството на туризма и ОП Туризъм към Столична община отбелязаха
Коментари Харесай

МТ: Полша е един от основните пазари за входящ туризъм за България

Министерството на туризма и Оперативна програма Туризъм към Столична община означиха националния ни празник в Полша като показаха дестинация България на Международния панаир за туризъм и свободното време . То се състоя сред 3 и 5 март 2023 година в Вроцлав, Полша, оповестиха от туристическото ведомство.

Дестинация България-София бе показана с информативен щанд от 12 кв/м като в деня на откриването на ревюто на 3-ти март 2023 година, Оперативна програма “Туризъм ”, взаимно с посолството на България във Варшава и Националното туристическо посланичество се организира среща-презентация с представители на локалните туроператори, туристически сътрудници, медии и представители на властта.

Участие взеха към 40 души, които бяха осведомени с опциите за туризъм и отдих на територията на Община София, както и с преимуществата на България като целогодишна туристическа дестинация . Домакин на срещата бе Н.Пр. Маргарита Ганева, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Полша, а измежду гостите бяха Дариуш Куш, ръководител на управителния съвет на Летище „ Николай Коперник “ във Вроцлав с двамата си заместници – госпожа Алиция Вуйчик-Голембиовска, районен управител ЦИЕ и Балтийски страни на Ryanair, екип на районната телевизия TVP Wroclaw, публицисти от районни и профилирани издания и други

На събитието Министерството на туризма, Столична Община, дружно с посолството на България във Варшава промотираха започващата на 27 март 2023 година самолетна връзка сред полския град Вроцлав и София . Полетите ще се реализират всеки петък и понеделник. Така жителите на Вроцлав и Долна Силезия, които обичайно пътуват за лятна отмора в България, ще имат опцията да пътуват за уикенд визити до град София.

Посланик Ганева приветства гостите и изрази своето задоволство, че диалозите с маршала на войводството на Долна Силезия по отношение на нуждата да се обезпечи спомагателна съгласуваност сред страните ни към този момент e факт. Сезонната линия на нискотарифната компания обезпечава спомагателни благоприятни условия за увеличение на туристопотока в двете направления .

Председателят на УС на летище “Николай Коперник ” във Вроцлав – Дариуш Куш акцентира неповторимата опция, която се отваря посредством основаването на новите директни самолетни линии за реализиране на уикенд пътувания на полските жители до София, а за какво не и обиколни турове в България. Дариуш Куш обърна внимание, че летище Вроцлав е готово да поддържа начинания за показване на дестинация София на територията на град Вроцлав и войводство Долна Силезия, както и тяхното показване в България.

Алиция Вуйчик-Голембиовска, районен управител за Централна и Източна Европа и Балтийските страни на Ryanair се обърна към присъстващите публицисти с апел да се включат към популяризирането на дестинация София в представляваните от тях медии като означи, че самолетната компания има упоритости да уголемява мрежата от връзки с България. И през тази година за летния сезон отварят още две нови линии до морската ни столица Варна.

След приветствията показване на българската столица направи и Александър Серафимов от Оперативна програма „ Туризъм “, а туристическото аташе на България в Полша – Николай Костов показа България като целогодишна туристическа дестинация. Полша е един от главните водещи пазари за входящ туризъм за България . През предходната година до страната ни за туризъм са пътували над 353 000 полски жители .

Николай Костов акцентира, че с отварянето на директната връзка сред Вроцлав и София броят на полските туристи, които посещават столицата ни, ще се усили, а българските жители ще имат опция да посетят един от най-красивите полски градове , какъвто е Вроцлав.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР