Министерството на туризма , че временно спира мярката за подпомагане

...
Министерството на туризма , че временно спира мярката за подпомагане
Коментари Харесай

Спират мярката за подпомагане на чартърните полети

Министерството на туризма, че краткотрайно стопира мярката за подкрепяне на туроператорите, по силата на която те получаваха 35 евро на заета седалка в под наем полет.

Причината – в актуализацията на бюджета е записано, че помощта ще важи единствено за туроператори, които употребяват само български самолетни компании.

Досега помощта се осигуряваше на всички компании, стига те да работят с самолетна компания, която има годен лиценз за Европейския съюз.

Сегашното ограничаване постанова да се организира нова нотификация за представяната държавна помощ пред Европейската комисия, изясняват от Министерството на превоза.

Едва след вероятно позитивно мнение на известието ще стартира нова процедура по даването на държавната помощ по тази мярка.

Схема № BG-176789478-2021-04 за Държавна помощ за туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до Република България за туризъм, беше отворена за кандидатстване на 23.07.2021 година в Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ), с краен период за кандидатстване 30.11.2021г.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР