Министерството на труда и социалната политика винаги ще подкрепя усилията

...
Министерството на труда и социалната политика винаги ще подкрепя усилията
Коментари Харесай

Лазаров: МТСП подкрепя усилията на КТ „Подкрепа“ за подобряване условията на труд

„ Министерството на труда и обществената политика постоянно ще поддържа напъните на Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд и почтено възнаграждение. Искрено се надявам, че общите ни старания ще допринесат за намиране на най-хубавите решения за развиването на българската стопанска система и повишението на качеството на живот в България. “

Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по време на откриването на XI-я конгрес на Конфедерацията на труда „ Подкрепа “, оповестиха от общественото министерство. Той акцентира приноса на организацията при реализирането на основните политики и промени , допринасящи за повишение на приходите и виталното ниво, понижаване на бедността и неравенствата, повишаването на заетостта и подготовката на качествена работна мощ, съгласно условията на изменящия се свят на труда.

„ КТ „ Подкрепа “ интензивно взе участие в договарянията за актуализиране на линията на беднотия посредством невижданото й повишение през 2023 година, което към този момент способства за по-добрата протекция на хората от най-уязвими групи и понижаване на обществените неравенства “ , уточни Лазаров.

„ Заедно ни следва да подготвим интервенция по Програма „ Развитие на човешките запаси “ за създаване на принадлежности и политики в региона на устойчивата промяна, зеления преход, адаптиране на служащите, предприятията и бизнесмените към измененията, свързани с дигитализацията на труда, появяването на нови форми на претовареност и нови специалности. Разчитам на Вашето съдействие и в процеса на транспониране на Директивата за съответните минимални работни заплати в Европейски Съюз и за рационализиране на трудовото и осигурителното законодателство посредством обезпечаване на еластичност и сигурност на пазара на труда “ , добави министърът на труда и обществената политика .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР