Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще разясни на

...
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще разясни на
Коментари Харесай

Министерство ще разаснява на кметове как да получат европейско финансиране за интернет

Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията ще обясни на кметове от цялата страна по какъв начин да получат европейско финансиране за безвъзмезден достъп до безжичен интернет. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството.

На 22 август министерството провежда уводен осведомителния ден за самодейността на Съвета и на Европейския парламент WiFi4EU, която е за безвъзмезден достъп до безжичен интернет на територията на Европейски Съюз. Целта на форума е представителите на локалната власт да бъдат осведомени с опцията да получат средства за планове за безвъзмезден достъп до международната мрежа.

Европейската комисия ще обезпечи финансиране на 100% от разноските по плана, като на бенефициентите ще се дават ваучери в размер на 20 хиляди евро.

По време на форума ще бъде показан и план, в границите на който ще бъде основан електронен указател за съществуващата и плануваната телекомуникационна инфраструктура и за благоприятни условия за създаване на електронни съобщителни мрежи с минимални финансови разноски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР