Министерството на транспорта и съобщенията обяви конкурси за избор на

...
Министерството на транспорта и съобщенията обяви конкурси за избор на
Коментари Харесай

Търсят нови шефове на БДЖ и Български пощи

Министерството на превоза и известията разгласи състезания за избор на членове на органите за ръководство в девет държавни сдружения. Конкурсите се афишират за предприятията, в които към сегашния миг членове на органите за ръководство са назначени без конкурсна процедура, оповестиха от ведомството.
С конкурс би трябвало да се наемат петима членове на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ ". За трима от тях процедурата ще се организира от министъра на превоза и известията, а за двама - от Агенцията за обществените предприятия и надзор. Търси се нов представител в Съвета на шефовете на " Пристанище Бургас " ЕАД, както и двама членове на борда на " Български морски квалификационен център " ЕАД.
Петима членове на борда на " Български пощи " ЕАД също би трябвало да бъдат определени с конкурс. Трябва да се попълнят директорските бордове на " Съобщително строителство и възобновяване " ЕАД, представителите на страната в " Транспортно строителство и възобновяване " ЕАД, " Летище София " ЕАД и " Летище Пловдив " ЕАД, както и на новосъздаденото сдружение " България Хели Мед Сървиз " ЕАД.
" Очаквам в състезанията да вземат участие претенденти с опит, експертиза и висок професионализъм ", разяснява заместител министър-председателят и министър на превоза и известията Христо Алексиев.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР