Министерството на спорта ще отдели пари за осветление на Стадиона

...
Министерството на спорта ще отдели пари за осветление на Стадиона
Коментари Харесай

Стадионът в Перник ще има осветление, когато Миньор влезе в елита

Министерството на спорта ще отдели пари за осветяване на Стадиона на мира в Перник, когато локалният Миньор влезе в " А " група. Това съобщи в отговор на журналистически въпрос министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му може да се търси непълен вид за ремонт на лекоатлетическата писта, като се обновят няколко коридора.

Много е мъчно в днешно време да се намерят зали с огромна височина, което e условието за подготовка на волейболисти и гимнастички, сподели Кралев. Той напомни, че предходната година ръководеното от него ведомство е вложило близо 200 000 лева в закрита зала за футбол в Перник, в този момент още съвсем 100 000 лева в подготвителна зала за волейбол. Надявам се идната година да отделим още средства за други инфраструктурни планове в Перник, които ще основат опция за тренировки на децата, показа още министърът.

Според международния и европейски първенец /2012 г./ Иво Ангелов залата ще роди доста първенци. Децата би трябвало да бъдат на стадионите,а не на улицата, акцентира борецът. Символично първа в обновената зала влезе " златното момиче " Християна Тодорова - притежател на бронзов орден с националния отбор по художествена гимнастика от Олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро. Красен Кралев изрази вяра, че това ще бъде прокоба за печелене на доста медали от спортистите, които ще упражняват тук.

Съоръжението беше реновирано с отпуснатите от спортното министерство 93 042 лева с Данък добавена стойност. Залата тя ще бъде употребена за подготовка от ВК Миньор Перник, над 180 девойки от клуб по художествена гимнастика Виктория и кикбоксьорите от клуб " Боец ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР