Министерството на спорта оказва пълно съдействие на разследващите органи след

...
Министерството на спорта оказва пълно съдействие на разследващите органи след
Коментари Харесай

Димитър Илиев пред БНТ за ареста в спортното министерство: При нас няма място за рекети

Министерството на спорта оказва цялостно подпомагане на проверяващите органи след акцията и задържането на чиновник за рушвет по-рано през днешния ден. Това съобщи в коментар за Българска национална телевизия министърът на спорта Димитър Илиев.

" Това, което аз имам като информация е същото, което има и в медиите. Днес е имало акция на КПКОНПИ и прокуратурата и е арестуван чиновник на Министерството на младежта и спорта за голяма сума за рушвет. Ръководството на ММС е оказало цялостно подпомагане на проверяващите органи ".

Българска национална телевизия: На каква служба е този чиновник, тъй като информацията е разнопосочна?

Димитър Илиев: Служителят е основен специалист в Министерството на младежта и спорта.

Българска национална телевизия: Какви са неговите пълномощия?

Димитър Илиев: Като на всеки различен специалист в министерството, обработва планове, работи в услуга на федерациите и аз извънредно се веселя и желая да употребявам мотива да поздравя службите, че са заловили лицето, защото в Министерството на младежта и спорта няма място за рекети.

Арестуваният чиновник е основен специалист в една от дирекциите на министерството, която дава отговор за приемането на плановете на спортните федарации. У нас през идната година следва Европейско състезание по повдигане на тежести. Според източници на " По света и у нас " арестуваният чиновник е изискал рушвет от над 60 000 лв..

От прокуратурата не отхвърлиха, че арестуваният основен специалист е Иван Иванов, който изискал подкупа от президента на родните щанги Ариф Маджид.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР