Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващият орган по програмата

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващият орган по програмата
Коментари Харесай

Предвиждат 1,7 млн. евро за справяне с незаконната миграция на границата с Турция

Министерството на районното развиване и благоустройството, Управляващият орган по програмата България - Турция 2021-2027 година в съдействие с Дирекция по въпросите на Европейския съюз на Турция (Национален орган по програмата), афишират на през днешния ден лимитирана покана за стратегическо планово предложение по Програмата (Интеррег VI-A) ИПП България - Турция, оповестиха от Министерството на интерент страницата си. Целта е възстановяване на трансграничното съдействие сред двете страни и усилване на координацията на съответните управляващи за справяне с противозаконната миграция на териториите, за които дават отговор посредством съдействие и взаимност, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Допустими сътрудници по плана, които могат да показват стратегическо планово предложение, са: регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Хасково; управата на Одрин; регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас; управата на Къркларели; регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Ямбол.

Общата цел на Програмата (Интеррег VI-A) ИПП България - Турция е " Укрепване на териториалното доближаване на трансграничния район България - Турция ". Програмата е съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ III на Европейския съюз.

 

Проектното предложение би трябвало да е ориентирано към: Приоритет 3: " По-сигурен трансграничен район Интеррег ", по характерна цел 7.2. " Управление на подвижността и миграцията ". Общата сума на лимитираната покана за стратегическо планово предложение е 1 730 698 евро.

 

Програмната територия за стратегическото планово предложение за България включва областите Бургас, Ямбол и Хасково, а за Турция - провинциите Одрин и Къркларели.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР