Министерството на регионалното развитие и благоустройството търси трайно техническо решение

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството търси трайно техническо решение
Коментари Харесай

МРРБ търси как да се спре пропадането на магистрала „Марица”

Министерството на районното развиване и благоустройството търси трайно техническо решение и ще предприеме по-сериозни ограничения за справяне с проблемите по трасето на ЛОТ 1 на Автомагистрала „ Марица, оповестиха от ведомството.
Министърът Петя Аврамова съобщи, че всички установени досега недостатъци на ЛОТ-а са отстранявани напълно за сметка на изпълнителя. Тя беше безапелационна, че регионалните пътни ръководства, на територията на които минава Лот 1 на автомагистралата, правят непрекъснат мониторинг на обекта, като изпращат в Агенция „ Пътна инфраструктура “ ежемесечни отчети за това. Констатираните недостатъци в този сектор, през месец ноември предходната година, са отстранени, написа Dimitrovgrad.bgvesti.NET
.

До момента АПИ е открила съществуването на огромен надлъжен надолнище на пътя от 4% и при проливни дъждове не всеки път водата се оттича през отводнителните улеи, като по този метод се просмуква в насипа, който е висок 15 м. Независимо че са направени спомагателни улеи, казусът при влошени климатични условия се демонстрира. АПИ търси благоприятни условия за дефинитивно решение на казуса, увериха от Министерство на регионалното развитие.

За един от проблематичните сектори на аутобана Haskovo.net писа преди към два месец. Става въпрос за региона сред 33-ти и 34-ти километър, където се получи проваляне като най-дебелият пласт беше към 25 см.

Към момента в Агенция „ Пътна инфраструктура “ се приготвя лист с прави, нуждаещи се от ремонт. В края на месец февруари, следва одобряване бюджета на Агенцията за 2019 година, и съгласно финансовата рамка на ремонтните стратегии, ще бъде осъществено приоритизиране на обектите, нуждаещи се от ремонтни действия в страната.

Само за предходната година в област Хасково за ремонт на републиканските пътища в региона са вложени над 19 млн.лв. По Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ сега в региона се извършват два лота на обща стойност към 24 млн. лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР