Министерството на регионалното развитие и благоустройството има готовност да осигури

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството има готовност да осигури
Коментари Харесай

Намериха се средства за саниране на последните 52 многофамилни сгради

Министерството на районното развиване и благоустройството има подготвеност да обезпечи средства за санирането на последните 52 блока по Националната стратегия за енергийна успеваемост (НПЕЕ) на многофамилни жилищни здания.

Става въпрос за жилищни здания в общините Столична (24), Пловдив (1), Русе (4), Хасково (10), Добрич (8), Каварна (3) и Тутракан (2), които имат подписани контракти през 2015 и 2016 година, само че за които не е обезпечен финансов запас през годините.

Важно изискване е тези 52 здания към днешна дата да не са финансирани от различен източник и да нямат градивни проблеми. В случай, че при обследването им е било открито съществуване на такива, те ще могат да се възползват от новата процедура единствено в случай че е осъществено градивно възобновяване, което е предписано като наложително. Министерство на регионалното развитие не може да даде средства за финансиране на ограниченията за градивно подсилване.

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков изпрати писмо до 7-те общини при започване на ноември...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР