Министерството на регионалното развитие и благоустройството е публикувало за обществено

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството е публикувало за обществено
Коментари Харесай

Агенцията по геодезия, картография и кадастър и ГД ГРАО преминават към Министерски съвет

Министерството на районното развиване и благоустройството е разгласило за публично разискване промени в Закона за кадастъра и имотния указател и Закона за гражданската регистрация, с които се отразява прекосяването на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Главна дирекция ГРАО от Министерството на районното развиване и благоустройството към Министерския съвет.

Измененията отразяват решението на Народното събрание от декември предходната година за новата конструкция на Министерския съвет. Промените подхождат и на решението на кабинета от края на 2021 година за структурни промени в централната администрация на изпълнителната власт и на Споразумението за взаимно ръководство на Република България за интервала 2021-2025 година. 

Преминаването на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Групово дело ГРАО към Министерския съвет постановат промени още в Закона за геодезията и картографията, Изборния кодекс и в други закони, с които ще се регламентира тази смяна.

С препоръчаните промени ще бъде основана законодателна основа, която регламентира статута на АГКК и Групово дело ГРАО като държавни организации към Министерския съвет и дефинира функционалностите и дейностите им. Във всички останали закони, в които са регламентирани функциии и действия на двете служби, също се вършат промени по отношение на прекосяването им от структурата на Министерство на регионалното развитие към Министерския съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР