Министерството на регионалното развитие и благоустройството е поискало вчера, от

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството е поискало вчера, от
Коментари Харесай

Строителното министерство поиска да започне изграждането на тол системата въпреки жалбите

Министерството на районното развиване и благоустройството е поискало през вчерашния ден, от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) авансово осъществяване на контракта с компанията, определена за реализатор на тол системата. Това заяви пред медии в коридорите на Народното събрание министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от пресцентъра си.

Това се постанова, защото изборът на реализатор се апелира, а министерството желае да не се губи време в изчакване.

Министърът изясни, че сега е спазен регламентираният в Закона за публичните поръчки период и в този момент се изчаква произнасянето на съответните способени органи, с цел да бъде подписан договорът и да стартира действителното внедряване на тол системата по републиканската пътна мрежа.

" Извън обсега на контракта с изпълнителя има още няколко неща, които би трябвало да бъдат осъществени, на чисто експертно равнище и това, преди всичко, е правенето на планове на промени в 100 и четири нормативни акта ", заяви още районният министър.

" Втората задача е обвързвана с метода на надзор, дружно с Агенция " Пътна инфраструктура ", на самия развой на внедряване на системата ", добави Нанков и добави като трета задача – нуждата от основаването на финансов модел за тарифиране и обсег на системата, на избрани сектори от републиканската пътна мрежа, които ще бъдат обект на тол такса.

" Заложеният обсег на системата, в заданието на процедурата от над 80% от републиканските пътища, най – евентуално ще бъде сведен ", предвижда Нанков и акцентира, че съгласно него сред 50% и 2/3 от републиканската пътна мрежа ще бъде обхваната действително от тол таксите. По думите му, обаче, специалистите са тези, които ще приготвят нужните разбори.

Пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството разяснява и вредите по републиканската пътна мрежа след поройните дъждове, които по думите му възлизат на близо 4 млн. лв.. " Има опустошения по републиканските пътища, в това число и скатове по автомагистрала " Тракия ", чието премахване поехме със личен бюджет ", сподели Нанков и заяви, че все още е затруднено прекосяването по пътя Бургас – Средец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР