Министерството на регионалното развитие и благоустройството е одобрило предложението за

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството е одобрило предложението за
Коментари Харесай

МРРБ даде зелена светлина за общия устройствен план на Поморие

Министерството на районното развиване и благоустройството е одобрило предлагането за нов общ организационен проект на Поморие. Сега настоящият е остарял, основан в интервала 1996 – 1997 година при изискванията на друга законова и нормативна рамка и друго положение на българското Черноморско крайбрежие. Това основава спънки за развиването на общината и за привличане на инвеститори- примерно за изграждане на нови хотели и обекти, фабрики, цехове и други

„ Общият организационен проект е дълготраен документ, без който няма по какъв начин да отговорим нито на капиталовите ползи, нито можем да реализираме стабилно и уравновесено развиване на общината. ”, сподели кметът Иван Алексиев.

Сега с издадената от Министерство на регионалното развитие заповед, се позволява той да разпореди изработването на плана на Общ устройствен план за цялата община и екологичната оценка към него.

Зелената свтлина за ОУП- а се бави близо 13 години, тъй като през 2005 година Министерство на регионалното развитие разпорежда изработването на план за изменението му. След нужните съгласувателни дейности, две години по-късно проектът е признат, само че не е утвърден от тогавашния общински съвет.

Промени в Закона за Черноморското крайбрежие и въвеждането на екологичната мрежа „ Натура 2000 ” завишават условията и постановат актуализация на към този момент направения проект. Следва четирикратна негативна оценка от Министерство на околната среда и водите и през 2015 година е взето решение за преустановяване на процедурата. Това постанова кметът Иван Алексиев да започва нова процедура за създаване на Общ устройствен план, подсилен с решение на Общинския съвет от юни 2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР