Министерството на правосъдието на САЩ ще разследва смъртта на тийнейджър

...
Министерството на правосъдието на САЩ ще разследва смъртта на тийнейджър
Коментари Харесай

В САЩ полицай застреля в гръб тийнейджър, седящ на предната седалка

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще проверява гибелта на младеж от Вашингтон, който е бил убит от служител на реда, седящ зад него в автомобил, оповестява Би Би Си.

17-годишният Даланео Мартин е спял в паркиран, откраднат джип. Полицаи го откриват и пробват да изкарат младежа от колата. От камерата на униформата на единия служител на реда се вижда по какъв начин той се пробва да изведе младежа, с цел да го арестува, а различен негов сътрудник влиза неусетно в автомобила. Чернокожият обвинен се дърпа и потегля. Полицай извън пада на улицата, а този, който е вътре му подрежда да спре, което не се случва, след което стреля.

" Загубата на човешки живот постоянно е трагична, само че е изключително сърцераздирателна, когато става въпрос за дете ", съобщи Министерството на правораздаването в прессъобщение от сряда, с което разгласи следствието за нарушение на гражданските права.

То дефинира видеозаписа от камерата за наблюдаване на тялото " извънредно разстройващ " и изрази съболезнования на фамилията и приятелите на младежа.

Младежът е бил убит от неидентифициран чиновник на парковата полиция на Съединени американски щати - правоохранителното звено на Националната паркова работа - по време на следствие с полицията на Вашингтон.

На фрагментите, оповестени във вторник, се вижда по какъв начин служителите на реда се поучават по какъв начин да арестуват обвинения, до момента в който той явно дреме в кола с работещ мотор. Това става малко преди 9 ч в събота.

На фрагментите се вижда по какъв начин младежът потегля с служителя на реда на задната седалка.

" Спри, дребосъче, просто ме пусни да изляза! Пуснете ме! " - крещи служителят на реда.

" Спри. Спри или ще изстрелвам! " - споделя той секунди, преди да стреля няколко пъти.

Автомобилът се блъска в къща и служители на реда изваждат младежа и стартират да оказват здравна помощ на младежа на моравата пред къщата.

Председателят на профсъюза на парковата полиция в Съединени американски щати отбрани служителя на реда, съобщи OFFNews.

" Има законна причина той да бъде в колата, използването на мощ е оправдана и профсъюзът застава зад дейностите, които са подхванали чиновниците ", съобщи Кенет Спенсър пред Washington Post.

Майката на младежа Тери Мартин декларира, че желае офицерът, който е създал изстрелите, да бъде уволнен и измамен под отговорност.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР