Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения срещу основателя на

...
Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения срещу основателя на
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения срещу Асандж за заговор с Челси Манинг

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания против създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, обвинявайки го в скрит план с Челси Манинг за осъществяване на навлизане в компютри и кражба на класифицирана информация. Той може да лежи до 5 години в затвор в Съединени американски щати, в случай че бъде приет за отговорен.

Междувременно говорейки в съд в Лондон след ареста му, юристът на Асандж съобщи, че той има рационално опрощение за нарушение на гаранцията, наложена му от английските управляващи, само че добави, че Асандж няма да показа доказателства за това. Съдията, председателтващ съда, уточни по този въпрос, че може да се направи умозаключение против Асандж, в случай че той не показа доказателства.

The DOJ says part of what Assange did to justify his prosecution - beyond allegedly helping Manning get the documents - is he encouraged Manning to get more docs for him to publish. Journalists do this with sources constantly: it's the criminalization of journalism pic.twitter.com/GXNjWlkFZw
— Glenn Greenwald (@ggreenwald) April 11, 2019
Британският арбитър въпреки всичко откри Асандж за отговорен за нарушавне на изискванията на гаранцията, защото не е показал доказателства за " рационално опрощение " и осъди алармистът на най-много 12 месеца затвор.

П-рано английската полиция удостовери, че е арестувала Асандж поради искане за екстрадиция от Съединени американски щати поради публикуването на класифицирани докумнети на страната.

Американските прокурори считат, че Манинг, който беше разследващ аналитик в американската войска през 2010 година, е дал на Асандж част от ключова дума, която се е съхранявала на компютрите на военното министерство на Съединени американски щати. В изказването на Министерството на правораздаването също по този начин се показва, че откакто е получил архива със секретни американски дипломатически телеграми и военни кодове от Манинг, Асандж е пришпорил някогашният анализатор да събере още повече информация.

Основателят на WikiLeaks беше задържан в посолството на Еквадор в Лондон по-рано през днешния ден поради нарушение на изискванията на гаранция и искане за екстрадиция от Съединени американски щати. Арестът беше осъществен, откакто Еквадор приключи убежището, което му предоставяше, като посочи като причина многократните му нарушавания по време на престоя му в посолството, намесвайки се в политиката на сътрудниците на Еквадор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР