Министерството на отбраната разпространи кадри, направени от въздуха от хеликоптер

...
Министерството на отбраната разпространи кадри, направени от въздуха от хеликоптер
Коментари Харесай

Вижте наводнението в Карловско, заснето от хеликоптер на ВВС

Министерството на защитата популяризира фрагменти, направени от въздуха от хеликоптер „ Кугар “ на Военновъздушни сили по време на избавителните действия над района на наводнението в Карловско.

Няма починали и потърпевши хора при бедственото състояние

след наводнението в карловските села, заяви пред публицисти по-рано регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му има разрушени три къщи и един магазин в село Слатина, една къща в село Богдан и няколко отчасти разрушени къщи в село Каравелово.

Около 20 души са избавени с хеликоптер от най-тежко потърпевшото село Богдан. 

Евакуирани са и 12 души с помощта на спешни екипи на Столичната община, измежду които майка и бебе. Изведена е и стара неподвижна жена от наводнена къща.

100 бойци и техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада бяха на място още при започване на бедствието, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Хеликоптер ще работи в светлата част на денонощието в най-критичните точки, добави той.

Предвижда се хеликоптерът да достави храна и вода в село Богдан, което продължава да бъде откъснато. Към селото пътуват сапьори, които ще огледат местността и ще се реши има ли опция за слагане на понтонен мост.

Паднали са 4 или 5 моста над реките Стряма и Татлъдере, които са общински . Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, който е в района.

Припомняме, че обилни валежи причиниха наводнения в западната част на община Карлово. Заради това е оповестено отчасти бедствено състояние. По думите на кмета на общината Емил Кабаиванов наводнени са къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово. Заради изобилните дъждове има скъсана дига на река Стряма, евакуирани са седем души, запушен е мост. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР