Министерството на отбраната на Украйна е започнало да използва технологията

...
Министерството на отбраната на Украйна е започнало да използва технологията
Коментари Харесай

Украйна със спец софтуер за разпознаване на загиналите руски войници

Министерството на защитата на Украйна е почнало да употребява технологията за различаване на лица " Clearview AI ", с цел да открива самоличността на съветските бойци и да се бори с дезинформацията, оповестява УНИАН като се базира на информация от притежателите на компанията.

" Украйна получава безвъзмезден достъп за мощната система за търсене на лица " Clearview AI ", което разрешава на управляващите евентуално да ревизират хората на контролно-пропусквателните пунктове ", написа в публикуваното известие.

Основателката на софтуерната компания отбелязва, че базата данни обгръща към 10 милиарда фотографии и още 2 милиарда изображения от съветската обществена мрежа " ВКонтакте ".

" Тази база данни може да разреши на Украйна по-лесно да разпознава починалите, в сравнение с посредством потреблението на отпечатъци на палците. И работи даже и с контузии на лицето ", допълват от компанията.

Clearview AI е американска компания за различаване на лица, която предлага на софтуера си на компании, университети, частни лица и служби.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР