Министерството на отбраната на Руската федерация предлага да се предостави

...
Министерството на отбраната на Руската федерация предлага да се предостави
Коментари Харесай

В Русия искат да дадат ветерански статут на участниците в операцията в Украйна

Министерството на защитата на Руската федерация предлага да се даде статут на ветерани от бойните дейности на военнослужещи, участващи в специфична военна интервенция в Украйна, в Донецката и Луганската национални републики, като прогнозните разноски за тези цели през 2022 година ще възлизат на над 5 милиарда рубли. Проектът за федерален закон е оповестен в базата данни с нормативни документи.

„ Раздел III от приложението към Федералния закон „ За ветераните “ се добавя..... със следната позиция:

„ Изпълнение на задания в хода на специфична военна интервенция на територията на Украйна, Донецката национална република и Луганската национална република: от 24 февруари 2022 година “, се споделя в документа.

Според обяснителната записка, планът за федерален закон е направен за да се откри статут на деец от бойните дейности на военнослужещите, изпълняващи задания по време на специфична военна интервенция на територията на Украйна, Донецката национална република и Луганската национална република.

„ Прогнозните разноски на федералния бюджет за тези цели през 2022 година ще възлизат на 5,01 милиарда рубли “, се споделя в бележката.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на апела на водачите на републиките на Донбас за помощ.

Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачата е демилитаризация и денацификация на страната. Както се показва в съветското министерство на защитата, съветските военни не нанасят удари по градове, а деактивират единствено военната инфраструктура, тъй че нищо не заплашва цивилното население.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР