Министерството на отбраната на Руската федерация има по-голям интерес от

...
Министерството на отбраната на Руската федерация има по-голям интерес от
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Не Путин, а руското МО е имало най-голям интерес от смъртта на Пригожин

Министерството на защитата на Руската федерация има по-голям интерес от гибелта на създателя на ЧВК " Вагнер “ Евгений Пригожин, в сравнение с Владимир Путин, е заключението в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава УНИАН.

В текста се цитира съветски военни репортери, съгласно които от военното ведомство в Москва е поставяло условия за преустановяване на активността на " Вагнер “ в Близкия Изток и Африка още преди гибелта на Пригожин. Един от тях отбелязва, че представители на Министерството на защитата на Русия са се страхували от договаряния с наемниците на " Вагнер “ и вместо това са оказвали напън върху представители на Близкия Изток и Африка да пресечен връзките си с компанията на Пригожин.

Анализаторите допускат, че съветското МО може да е по-заинтересовано от ликвидирането на Пригожин и неговата частна войска, в сравнение с Путин.

От ISW акцентират, че не могат да потвърдят достоверността на отчетите, само че " в случай че са правилни, това може да значи, че Путин не е управлявал процеса на разформироване на ЧВК " Вагнер “, а е трансферирал тази отговорност на съветското министерство на защитата “.

Експертите обаче не изключват, че увеличението на броя на сходни известия в съветските общности на " военни репортери “ също може да са опит да се " почисти името на Путин “ от гибелта на Пригожин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР