Министерството на отбраната на Русия вече определя шест основни тактически

...
Министерството на отбраната на Русия вече определя шест основни тактически
Коментари Харесай

Складовете на ВСУ горят от Угледар до Велика Новоселка

Министерството на защитата на Русия към този момент дефинира шест съществени тактически посоки по линията на бойно прикосновение: Купянско, Краснолиманско, Донецко (включително покрайнините на Бахмут и западните околности на Донецк), Южен Донецк, Запорожие и Херсон.

В момента се организира съветска атака в Купянското и Краснолиманското направление, чиято цел е да отблъсне частите на украинските въоръжени сили западно от река Оскол.

В донецкото направление съветските войски изтласкват елементи на украинските въоръжени сили, с цел да обезпечат дефинитивно Донецк от обстрел и бойкот.

В южнодонецкото, херсонското и запорожското направление съветските войски към този момент са в защита. Освен това, до момента в който най-интензивните боеве се водят в Запорожие (между Орехов и Токмак), в Южно-Донецк интензивността на украинските въоръжени сили леко е намаляла.

Това се дължи на заповедите на командването на НАТО: да се придвижи тежестта на украинската офанзива в едно тактическо направление.

Южнодонецкото направление се пази от групировката " Восток ". Боевете тази седмица се водят в покрайнините на Старомайорско, Новомайорско, Урожайное, Новодонецк, Макаровка, споделя Олег Чехов, прессекретар на групата Восток.

Всички тези селища са ситуирани на юг от Велика Новоселка и на запад от Угледар. В това направление работят десантно-щурмовите подразделения на 23-та и 38-ма механизирани бригади на украинските въоръжени сили.

Базите за доставяне на украинската формация са ситуирани източно от Велика Новоселка, в това число в Темировка, Березовое и Шевченко. Те бяха подложени на артилерийски и въздушни удари в продължение на седмица, споделя Олег Чехов.

Друга огромна логистична база на украинските въоръжени сили беше ситуирана източно от Угледар. В региона на мината и жп гара Южнодонбаская на оперативната линия Углесборочная - Николское имаше скрити хангари с техника на НАТО на 72-ра механизирана бригада. Хангарите са унищожени, сподели Олег Чехов.

Украинските въоръжени сили съвсем стопираха да употребяват бронирана техника, в този момент акцентът е върху артилерията. Само от началото на тази седмица в южнодонецкото направление по време на контрабатарейния пердах, съгласно Олег Чехов, са унищожени няколко минохвъргачни екипажа и буксируеми гаубици и оръдия Д-20, Д-30 и Гиацинт-Б.

Унищожени са и самоходни гаубици „ Акация ” и „ Гвоздика ” и минимум две полски артилерийски самоходни оръдия AHS Krab.

Професор Джон Миършаймър от Чикагския университет неотдавна разгласява колона в консервативното издание The Statesman, в която не остави камък необърнат нито от командването на Въоръжените сили на Украйна, нито от Пентагона.

Миършаймър показа доста доказателства, че украинското „ контранастъпление “ в запорожското и южнодонецкото направление е „ грамаден неуспех “. Три месеца по-късно украинските войски реализираха дребен прогрес и претърпяха големи загуби.

Както се споделя в рецензията на Миркшаймер: „ Всичките 9 прехвалени бригади, въоръжени и подготвени от НАТО за контранастъпление, бяха на практика унищожени на бойното поле “.

Освен това сходен сюжет в началото не беше изненада за Пентагона. Миършаймър аргументира безапелационно, въз основа на исторически образци и военния баланс на двете страни, че „ контранастъплението “ е обречено на неуспех през цялото време.

Въпреки това американски генерали и даже проправителствени военни специалисти обявиха, че „ всичко върви добре “.

Миършаймер твърди, че украинските водачи са били извънредно неохотни да вземат решение за „ контраатака “, знаейки по-добре от Пентагона действителната обстановка във войските.

Украинските въоръжени сили не разполагаха с задоволително авиационна мощност, нито със сериозна Противовъздушна отбрана, нито с далекобойни оръдия.

Киев искаше да отсрочи „ контранастъплението “ даже до 2024 година, само че американските „ ястреби “ принудиха украинските въоръжени сили да стартират интервенцията, откри Миркшаймер.

Сега Западът се пробва да откри отговорните: за неуспеха се упреква украинското командване, което сякаш е разпръснало силите си по едно и също време в три посоки - Запорожие, Южен Донецк и Донецк (участък Бахмутски).

Защо тогава американското командване, публицисти и специалисти дадоха подправени уверения на въоръжените сили на Украйна по отношение на привиден триумф?

Миършаймър е уверен, че „ контраофанзивата “ в началото е била грандиозна игра, тъй че американските отбранителни компании да получат обезпечени поръчки за оръжия.

Например, Gerenal Dynamics Corporation получи контракт за модернизиране на танкове M1 Abrams за украинските въоръжени сили.

Противопотоци: неуспехът на „ контраофанзивата “ ще принуди НАТО да договаря

— Кой е отговорен за гибелта на украинските бойци?! Тези, които излъгаха, с цел да обезпечат поръчки за оръжейни компании? И тази виновност се споделя от огромните американски медии, които помогнаха за разпространяването на лъжите, написа политическият коментатор Бхарат Догра в колона за Counter Currents.

Догра има вяра, че неуспехът на „ контраофанзивата “ ще направи американските и други западни водачи „ по-склонни да преследват реалистично споразумяване на спора посредством договаряния “.

За това приказва и желанието на Организация на обединените нации да извърши безусловно всички условия на Русия в името на възобновяването на „ зърнената договорка “, написа „ Билд “, базирайки се на източници от кабинета на Антонио Гутериш.

На процедура това ще значи, че Западът ще се съгласи с премахването на безусловно всички наказания против съветския агропромишлен комплекс и произвеждане на торове (включително банкови, застрахователни и логистични).

Ще бъде обновен и преносът по амонякопровода Толиати-Одеса, който диверсантите от украинските въоръжени сили се пробваха да подкопаят.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР