Министерството на отбраната на Русия покани ООН и Международния червен

...
Министерството на отбраната на Русия покани ООН и Международния червен
Коментари Харесай

Русия позволява на ООН и Червения кръст да разследват смъртта на военнопленниците в Еленовка

Министерството на защитата на Русия предложения Организация на обединените нации и Международния червен кръст да проверяват случилото се в пандиза в затворническия лагер в Оленовка, където по-рано тази седмица умряха над 50 украински военнопленнци.

Градът е в Източна Украйна и се намира под съветска окупация сега. Той е покрай фронтовата линия, а локалните военни бараки се употребяват от съветските си да държат пленени украински бойци.

В петък за офанзива против пандиза.

Украйна споделя, че съветските сили са атакували лагера, който се употребява главно за задържането и разпита на украински военни, с цел да прикрият хипотетични изтезания и изтезания против тях. Те споделят, че тук са били държани членове на батальона Азов, които отбраняваха Мариупол и бяха пленени през май.

Руското министерство на защитата споделя, че пандизът е бил ударен от Украйна с ракети HIMARS, създадени в Съединени американски щати, и упрекна Украйна в "умишлено осъществена " провокация.

да даде достъп на Организация на обединените нации и Червения кръст до мястото на офанзивата, които да проведат без значение следствие.

В отговор министерството на защитата на Русия разгласява изказване в неделя, в което заяви, че е според интернационалните организации да проверяват на място.

Малко по-рано представителят на Организация на обединените нации Фархан Хак сподели, че ще изпрати следователи в пандиза в Оленовка, в случай че Русия и Украйна се съгласят.

В събота съветското министерство на защитата разгласява лист с имена на 48 украински бойци на възраст 20 до 62, които са били убити при нападението.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите немски гаубици към този момент са на фронта против съветските сили в Украйна   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР