Министерството на отбраната на Русия обяви превземането на град Мелитопол

...
Министерството на отбраната на Русия обяви превземането на град Мелитопол
Коментари Харесай

Руската армиия влезе в град Мелитопол, тежките сражения продължават

Министерството на защитата на Русия разгласи завладяването на град Мелитопол в южния украински район Запорожие, предават от международните организации. Информацията е публикувана от " Интерфакс " и " Спутник ".
Сраженията в Мелитопол продължиха и през днешния ден, откакто групи съветски бойци влезнали на територията на града и пробваха да завладяват сериозна инфраструктура. Първоначално са били отблъснати от украинските сили.

Мелитопол е междинен град наоколо до основното украинско пристанище Мариупол.

Сраженията край украинския град Мелитопол не престават, групи съветски бойци са влезнали в града и се пробват да завладяват сериозна инфраструктура, това разгласи Олександър Старух, началник на регионалната администрация на Запорожка област, съобщи украинската организация Укринформ.

Старух описа, че в Мелитопол съветските военни са влезнали, само че по-късно са били отблъснати от украински елементи. Сега е в ход разрастване на съветските военни. Водят се сражения наоколо до града. Малка група съветски агресори обаче са проникнали в града и се пробват да окупират сериозна градска инфраструктура, описа Старух. По думите му съветските сили не са стигнали до Бердянск, добавя Българска телеграфна агенция.

Руските сили употребяват кораби амфибии, с цел да нападат град Мариупол, пък съобщи ДПА, като се базира на оценка на американското министерство на защитата. Тези съдове разрешават да се докарат военни и техника на брега и без да има пристанище в региона. " Мислим, че сходен взлом се прави през днешния ден ", съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР