Министерството на отбраната на Румъния поиска одобрение от парламента за

...
Министерството на отбраната на Румъния поиска одобрение от парламента за
Коментари Харесай

Румъния иска да закупи турски военни дронове за $300 милиона

Министерството на защитата на Румъния изиска утвърждение от Народното събрание за закупуване на дронове Bayraktar TB2 на стойност $300 милиона. Придобиването на турските системи за безпилотни летателни апарати (UAS) Bayraktar TB2 има за цел да подкрепи напъните на страната да извърши ролята си в НАТО.

Дроновете ще допринесат и за модернизацията на румънската войска - развой, който ще продължи до 2040 година, написа в документ в поддръжка на настояването на Министерството на защитата, представен от Romania Insider.
 Турските дронове
Турският дрон, който промени същината на военните дейности в Украйна

Украинците към този момент даже възпяват турските дронове

Летателните машини ще бъдат интегрирани в избрани армейски корпуси, което им дава по-широк набор от качества, изисквани от воените борби през 21 век. Те ще дадат на румънските военни " разширена ситуационна информираност и нараснала огнева мощност ", се показва още в документа, представен и от G4Media.

Трите дрона, предопределени за Сухопътните войски на румънската армията, имат по шест платформи с опция за поразяване на цели. Придобиването ще включва и пакет за логистична поддръжка и съоръжение, предопределено за образование. Стойността на контракта за покупка се прави оценка на $300 милиона без Данък добавена стойност.

До началото на войната в Украйна Турция е продала на страната към 50 от своите военни дронове. Особено в първите седмици от войната украинската войска съвсем всекидневно показваше видеа, с които да потвърди, че дроновете разрушават сполучливо цели конвои съветска военна техника. Предполага се даже, че несполучливата офанзива на руснаците против Киев се дължи точно на успеваемостта на турските дронове.
 Полша купува от Южна Корея стотици танкове и бойни машини за $5,76 милиарда
Полша купува от Южна Корея стотици танкове и бойни машини за $5,76 милиарда

Танкове Hyundai, гаубици и оръдия ще бранят страната при положение на задгранична агресия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР