Министерството на отбраната на Хърватия планира да закупи оръжия, боеприпаси

...
Министерството на отбраната на Хърватия планира да закупи оръжия, боеприпаси
Коментари Харесай

Хърватия купува оръжия за 3,8 милиарда евро

Министерството на защитата на Хърватия възнамерява да закупи оръжия, муниции и военно съоръжение на стойност 3,8 милиарда евро сред 2021 и 2026 година, написа вестник " Ютарни лист " в изданието си от понеделник, заяви Хина, предава Българска телеграфна агенция.

Според информацията, получена от министерството, единствено към 223 милиона евро от тази сума ще бъдат дарения и военна помощ от Съединените щати и Европейския съюз.

Това е най-голямата сума за разноски за защита след Отечествената война през 1991-1995 година, написа изданието.

Като се има поради количеството и разнообразието на договорите за публични поръчки, може да се каже, че в никакъв случай не са били закупувани повече муниции, в сравнение с през последните пет години, отбелязва вестникът.

Между 2000 година и 2020 година покупките на нови отбранителни системи бяха " по-скоро случай, в сравнение с процедура “ – 126 бойни пехотни бойни коли Патрия (Patria) бяха купени за 180 милиона евро, 39 военни камиона за 4,5 милиона евро, 27 използвани немски камиона за 200 000 евро и 16 използвани гаубици PzH2000 за 430 милиона евро.

Съединени американски щати подариха 212 бронирани машини, устойчиви на мини, 10 нови транспортни хеликоптера MI 171Sh бяха закупени от Русия като част от процеса на заместничество на Югославия и бе подписан контракт за построяването на пет патрулни кораба на бреговата защита, който към момента не е изпълнен.

През последните 20 години това беше всичко, с което Хърватия се снабди във връзка с главните отбранителни системи.

В резултат на смяната в световните условия държавното управление към този момент не гледа на армията като на разход, а като на нужда, а на военните командири бе казано да споделят от какво имат потребност, без да мислят за цената, написа " Ютарни лист ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР