Министерството на отбраната на Армения обяви началото на демаркационната работа

...
Министерството на отбраната на Армения обяви началото на демаркационната работа
Коментари Харесай

Започна демаркационната работа по границата между Армения и Азербайджан

Министерството на защитата на Армения разгласи началото на демаркационната работа на арменско-азербайджанската граница, в региона на Келбаджар, граничещ с арменския район Варденис, съобщи РИА Новости.
В изказването на уеб страницата на Министерството на защитата се споделя, че в сходство с тристранните съглашения за преустановяване на военните дейности в Карабах, от Келбаджар на 25 ноември.
" Районът Карвачар (Келбаджар) мина към Азербайджан, вследствие на което вместо някогашната граница на Армения с Арцах (собственото име на Карабах),се образува граница сред Армения и Азербайджан. Преди цялостното и тъкмо демаркиране на този сектор, краткотрайно беше конфигуриран портал за прекъсване на придвижването към Карвачар и в противоположната посока. Днес с присъединяване на представители на въоръжените сили на Армения, Русия и Азербайджан стартира демаркационна работа с потребление на специфични средства (GPS) ", съобщи пресслужбата.
" Пълното и тъкмо демаркиране е извънредно значимо за елиминиране на на този или оня сектор от границата, както и за изключване на вероятни провокации в бъдеще. В резултат на демаркацията, въоръжените сили на Армения и Азербайджан ще слагат своите гранични пунктове на посочените сектори от границата и ще извършват бойни наряди " се отбелязва в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР