Министерството на околната среда и водите (МОСВ) публикува за обществено

...
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) публикува за обществено
Коментари Харесай

Публикуваха за обществено обсъждане картите на районите с риск от наводнения

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) разгласява за публично разискване картите на регионите под опасност и с риск от наводнения за Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски регион за басейново ръководство на водите. С това на процедура започва използването на втория стадий от Директивата за наводненията и се основават условия да не се допусне прекосяване на идващ стадий на една от наказателните процедури против страната.

Проектите на карти са оповестени на интернет страниците на басейновите дирекции, само че могат да бъдат достъпени и посредством уеб страницата на министерството на адрес: 

Заинтересованите страни могат да изпращат мнения, оферти, рекомендации и мнения в период до 26 април 2022 година поотделно за всеки регион за басейново ръководство на адреса на съответната басейновата дирекция. Активното присъединяване на всички способени органи, заинтригувани страни и необятната общност е от основно значение при одобряването на картите на регионите под опасност и риск от наводняване.

След приключване на периода за съвещания и отразяване на постъпилите мнения, ще бъде направен и оповестен окончателният вид на картите на регионите под опасност и риск от наводняване. Това ще разреши до септември България да извърши уговорките си да показа картите на Европейската комисия, с което ще бъде избегнат рискът от следващо развиване на процедурата за нарушаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР