Министерството на обществената сигурност изиска от близо 100 компании да

...
Министерството на обществената сигурност изиска от близо 100 компании да
Коментари Харесай

Министерството на обществената сигурност иска да махнат приложения, събиращи незаконно лични данни

Министерството на публичната сигурност изиска от близо 100 компании да отстранен приложения от онлайн магазините, поради нелегално събиране на персонални данни, съобщи Радио " Китай ".

Това е част от необятните старания на интернет регулатора, почнали през ноември, за битка с закононарушенията, свързани с нарушавания на персоналната информация. Кампанията се концентрира основно върху приложения, които нарушават поверителността на потребителите – да вземем за пример посредством даване на съглашение за дискретност или даване на неразбираемо изложение за потреблението на персонална информация или събиране на ненужна такава.

Изброените приложения обгръщат сфери като онлайн обучение, опазване на здравето, електронна търговия и финансови услуги, се споделя в известието на министерството. Посочена е и държавната банка China Everbright Bank.

Китай е страната с най-голямото онлайн население в света. С бързото развиване на интернет управляващите постоянно актуализират своята политика към тази сфера и вършат непрекъснати старания за отбрана на персоналните данни. В същото време рецензии в никакъв случай не са отсъствали. Позовавайки се на изследване на уеб страницата Comparitech по отношение на потреблението на биометрични данни в разнообразни страни, хонконгският вестник South China Morning Post заяви в четвъртък, че Китай е на дъното в класацията за инвазивна приложимост на биометрични данни без подобаваща отбрана.

Джу Уей от Китайския университет за политически и правни науки в Пекин, който специализира в региона на киберсигурността, разяснява, че още от 2012 година страната е приела съответни закони, с цел да подсигурява отбраната на персоналната информация. „ Китайското законодателство за отбрана на персоналните данни, изключително биометричните, е най-строгото в света. В допълнение към него има и някои разпореждания по отношение на киберсигурността, които усъвършенстват доста обстановката ", споделя той.

Син Хайгуан, анализатор в областта на осведомителните технологии, съобщи, че персоналната информация на потребителите, в това число местоположението и възрастта, е съставен елемент на огромните данни и може да се употребява за разбор на желанията и потребностите, информация, която е доста скъпа за фирмите. „ Когато тези компании получат вашата информация, те знаят какво ви харесва и какво сте търсили онлайн. – споделя Син. – Тогава те могат да персонализират реклами, което на собствен ред да увеличи потребителския опит ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР