Министерството на образованието сезира прокуратурата за случая в пловдивското училище

...
Министерството на образованието сезира прокуратурата за случая в пловдивското училище
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 10.10.2023 г.

Министерството на образованието сезира прокуратурата за случая в пловдивското учебно заведение „ Найден Геров “, където са писани оценки на умряла ученичка. Цялостната инспекция е разкрила съществени нарушавания. 11 учители са вкарвали оценки на момичето в електронния дневник, изгубило живота си при драматичен случай. Също по този начин 14 педагогичен експерти не са вписвали отсъствия, макар неналичието на ученичката още от началото на образователната година. В хода на инспекцията на МОН са установени и други нарушавания. Отсъствията на възпитаници не са въвеждани регулярно от учителите по обособените образователни предмети, а на избрани дати от класния началник. Освен това има дни, в които те са отсъствали, само че са получавали настоящи оценки. Установена е също липса на документи за извиняване на отсъствията. От РУО-Пловдив са дали наставления на шефа на СУ „ Найден Геров “ да реализира систематичен надзор. От министерството оповестиха, че ще има изненадващи инспекции в учебните заведения в цялата страна.

====================================

Полиция ревизира всички коли на автомагистрала „ Тракия “. Тече акция по метода „ широкообхватен надзор ” с присъединяване на чиновници от няколко държавни институции в Пазарджишко. Действията са в региона на 69-ти километър в посока за София. Извършват се инспекции на водачи на леки, лекотоварни, товарни и профилирани коли, както и на техните товари. Служителите ревизират за приложимост на алкохол, наркотични субстанции, дееспособност и техническа редовност на колите.

=======================================

С огромна ретроспекция, обхващаща 45-годишната му креативна активност, известният плакатист Костадин Отонов ще означи своя 75-ти празник. Неговата галерия „ Отонов. Графичен дизайн “ ще бъде открита довечера от 18:00 часа в Зала „ 2019 “ в Пловдив. Костадин Отонов живее в Пловдив и работи главно в региона на приложната графика и пространственото оформление. Той е взел участие във всички окръжни изложения от 1977 до 1995 година Участва със свои произведения в Международни изложения в Унгария, Куба, Полша, Сирия, Чехия, Германия, Япония, Франция, Съединени американски щати, Румъния, Мексико и други, като и има плакати в частни сбирки у нас и в чужбина. Носител е на десетки награди, прочут е и като куратор на многочислени изложения в Пловдив и страната. Експозицията „ Отонов. Графичен дизайн “ може да бъде прегледана до 29 октомври. Входът е свободен.

=================================

Работилница за риболовци отвори порти в Девин. В нея младежи ще бъдат обучавани в изработката на изкуствени примамки за разнообразни типове риба. Работилницата се намира в постройката на Ловно-рибарското сдружение в родопския град. По време на образованията младежите ще се срещнат с главните машини, принадлежности и материали, нужни за изработката на риболовните такъми и типовете поправки за тях. Част от програмата ще бъде и направи си самичък – с указания малко по малко, практическа работа на терен. Ще се сътвори и мултимедийно пособие за разпространение на въдичарския лов на риба и ще дава налична информация за риболовните такъми.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР