Министерството на образованието не въвежда никакви нови правила за провеждането

...
Министерството на образованието не въвежда никакви нови правила за провеждането
Коментари Харесай

Министър Денков: МОН не въвежда нови правила за провеждането на матурите

Министерството на образованието не вкарва никакви нови правила за провеждането на матурите. Това съобщи пред публицисти отрасловият министър.

" Това е цялостно неразбирателство. Никакви нови правила не вкарваме. Правилата са оповестени още при започване на образователната година. Това, което излезе през вчерашния ден като известие е сумиране още веднъж на това, което сме оповестили при започване на образователната година и което аз изяснявам през последните месеци. Така че, желая да успокоя незабавно и родителите и учениците - нищо не се трансформира по отношение на това, което е оповестено още при започване на образователната година ", разяснява Денков.

Той съобщи, че по отношение на предходната образователна година има промени свързани с това, че в този момент з приключва първия випуск по новия закон за предучилищно и учебно обучение.

„ Оттам има доста повече изпити, друга организация, както и изпити, които са за професионална подготовка. Всичко това е разказано в нашето известие от през вчерашния ден ”, изясни просветителният министър.

Министър Денков напомни, че тази година се трансформира минималният брой точки за тройка - от 23 на 30.

" Получаваме рецензии и от другата страна - за какво ги повишавате. Мнение на специалистите е, че при тази подготовка на децата - тези 30 точки са подобаващи ”, разясни Денков.

„ Разликата се появява в това, че може да има повече двойки в сравнение с тройки. От друга страна би трябвало да сме спокойни, че който е получил тапия - знае материала, на който се явява ”, добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР