Министерството на образованието и науката сезира прокуратурата за случая в

...
Министерството на образованието и науката сезира прокуратурата за случая в
Коментари Харесай

МОН сезира прокуратурата за случая с починалото момиче в Пловдив, на което са писани оценки

Министерството на образованието и науката сезира прокуратурата за случая в пловдивското учебно заведение „ Найден Геров “, където са писани оценки на умряла ученичка. Цялостната инспекция на ведомството е разкрила съществени нарушавания. Били са съставяни документи с погрешно наличие. 11 учители са вкарвали оценки в електронния дневник на момичето, изгубило живота си при драматичен случай. Също по този начин 14 педагогичен експерти не са вписвали отсъствия, макар неналичието на ученичката още от началото на образователната година.

В хода на инспекцията на МОН са установени и други нарушавания. Отсъствията на възпитаници не са въвеждани регулярно от учителите по обособените образователни предмети, а на избрани дати от класния началник. Освен това има дни, в които те са отсъствали, само че са получавали настоящи оценки по избрани предмети.

Установена е също липса на документи за извиняване на отсъствия или са открити такива, за които има подозрения дали са достоверни.

В резултат на откритите нарушавания МОН разпорежда на началника на РУО-Пловдив да издаде заповед със наложителни наставления на шефа на СУ „ Найден Геров “. Те включват премахване на пропуските и нарушаванията, търсене на дисциплинарна отговорност от съответните педагогичен експерти, както и реализиране на систематичен надзор, обвързван с отразяването на отсъствията и вписването на оценки в наложителната учебна документи.

Припомням, че инспекцията беше разпоредена от министъра на образованието проф. Галин Цоков, а шефът на учебното заведение беше освободен със заповед на началника на РУО-Пловдив.

От министерството оповестиха, че са разпоредили серия от изненадващи инспекции на територията на цялата страна в учебни заведения, в които има огромен брой възпитаници в риск от отпадане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР