Министерството на образованието и науката отпуска 2 345 000 лева

...
Министерството на образованието и науката отпуска 2 345 000 лева
Коментари Харесай

Отпускат над 2 млн. лева за учебни помагала на чужд език

Министерството на образованието и науката отпуска 2 345 000 лв. по нова стратегия за създаването на образователни пособия по общообразователните предмети на непознат език, за професионално обучение, както и за учениците със специфични просветителни потребности, които се образоват по самостоятелни стратегии в учебни заведения. Ще се финансират екипи, които ще създават учебници, образователни пособия и електронни запаси.

Около 1 милион лв. ще бъдат предоставени по стратегия „ Мотивирани учители “. Тя ще работи за привличането на нови за системата учители, за обезпечаване на нужните педагогичен експерти в учебните заведения, в които има потребност. Ще се финансират и спомагателните образования за преподаватели.

Нова е и програмата „ Участвай и променяй - родителят, деен сътрудник в учебния живот “. За нея са планувани 600 000 лв. за планове, свързани със срещи с родителите, както и мероприятия за учебната общественост.

Отпускат се и 2 400 000 лв. за кариерно насочване и консултиране на учениците в центровете за поддръжка за личностно развиване и учебните заведения, както и за интензивно включване на родителите на учениците в този развой.

Програмите са част от 21 създадени планове на просветното министерство за 2020 година, свързани с смяна в методите на образование и просветителната среда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР