Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира три учебни

...
Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира три учебни
Коментари Харесай

МОН финансира спортните площадки на „Отец Паисий“, „Пенчо Семов“ и „Д-р Никола Василиади“

Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира три образователни заведения от Габрово по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2022 – 2023 година

Общинското приблизително учебно заведение „ Отец Паисий “ ще получи 90 823 лева за ремонт на две спортни стадиони и доставка на съоръжение за упражняване на баскетбол и волейбол.

Професионалната гимназия по туризъм „ Пенчо Семов “ ще бъде субсидирана с 90 583 лева за асфалтиране на учебното спортно игрище. Съществуващите баскетболни кошове ще бъдат актуализирани и ще бъдат доставени две нови порти, подобаващи за минифутбол и хандбал.

ПГТ „ Пенчо Семов “ © Община Габрово

Със 166 435 лева ще бъде подкрепена Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “, като тя ще влага в допълнение 31 494 лева Средствата ще бъдат вложени в създаване на спортна площадка със профилирана настилка и стадиони за минифутбол и баскетбол. Предвидено е съоръжение и естрада с 36 седящи места.

ПТГ „ Д-р Никола Василиади “ © Архив ПТГ

Целта е да се осъвремени учебната база, да се увеличи качеството на просветителния развой и да се насърчат заниманията със спорт и интензивности навън. Дейностите би трябвало да бъдат изпълнени доникъде на 2023 година

През миналата образователна година общо 1 380 възпитаници са посещавали трите просветителни заведения. Реализацията на плановете ще докара до по-пълноценно потребление на базите както за осъществяване на постоянните часове, по този начин и за действия отвън образователния проект.

Предложението на Община Габрово за създаване на площадка за минифутбол с изкуствена трева в Природоматематическа гимназия „ Акад. Иван Гюзелев “ не е измежду утвърдените планове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР