Министерството на образованието е предвидило два варианта за учениците, които

...
Министерството на образованието е предвидило два варианта за учениците, които
Коментари Харесай

Два варианта за изпитване на учениците, които се обучават онлайн

Министерството на образованието е планувало два разновидността за учениците, които се образоват отдалечено поради отвод да се тестват за Covid, само че броят на настоящите им изпитвания не е задоволителен за оформяне на срочна оценка. Това разгласи в Народното събрание просветният министър Николай Денков: 

" Първо, те могат, при единодушие от тяхна страна, да създадат еднократен неинвазивен бърз антигенен тест и да бъдат изпитани присъствено в учебно заведение в група, да вземем за пример за контролна или класна работа, след което да продължат да се образоват неприсъствено в електронна среда. Второ, те могат да се явят в учебно заведение за самостоятелно изпитване, да вземем за пример за устно изпитване, отвън времето на присъствения образователен развой на другите възпитаници, без да е належащо да се тестват или да показват документ за имунизация, преболедуване или проучване ".

За учениците, чиито отсъствия не разрешават да се оформи срочна оценка, се провежда и организира изпит за установяване на срочна оценка по образователния предмет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР