Министерството на националната отбрана на Румъния ще закупи 200 ракети

...
Министерството на националната отбрана на Румъния ще закупи 200 ракети
Коментари Харесай

Румъния купува 200 ракети за системите “Пейтриът” за над 1 млрд. евро

Министерството на националната защита на Румъния ще закупи 200 ракети за системите “Пейтриът ” на стойност над един милиард евро, излиза наяве от прессъобщение на ведомството, оповестено и на формалната му страница.

“В рамките на това консолидирано многонационално придобиване, което употребява правилата на Европейската самодейност за противовъздушна защита ESSI (European Sky Shield Initiative), Румъния ще придобие 200 ракети PAC-2 GEM-T ”, се показва в информацията.

Министерството на националната защита на Румъния изиска и получи утвърждението на Народното събрание за присъединяване в тази взаимна стратегия за публични поръчки.

„ Това придобиване потвърждава, че Алиансът има съответни решения и се приспособява към обстановката със сигурността, пред която сме изправени в Източна Европа, с началото на нападателната война на Русия против Украйна. Смятам, че този план е сполучлив модел на съдействие сред съдружниците и образец за развиване на индустриалния потенциал за защита, който заслужава да бъде заимствуван на европейско равнище “, декларира министърът на националната защита на Румъния Анджел Тълвар, представен в прессъобщението.

Той прибавя, че с цел да извърши задачите на отбранителната политика на Румъния, ведомството ще продължи стъпките за придобиване на военна техника и муниции от последно потомство.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР