Министерството на младежта и спорта вече обяви възможности за финансиране

...
Министерството на младежта и спорта вече обяви възможности за финансиране
Коментари Харесай

Спортното министерство обяви две програми за финансиране на идея и на млади хора

Министерството на младежта и спорта към този момент разгласи благоприятни условия за финансиране на положителни хрумвания на младежи. Става дума за две стратегии, сподели в предаването " Преди всички " Моника Янакиева – шеф отдел Младежки стратегии в министерството:
Едната стратегия се назовава Национална стратегия за младежта. Към момента има разгласен период за кандидатстване по нея, като претенденти могат да бъдат неправителствени организации, осъществяващи своята активност в социална изгода. Тази процедурата е с бюджет 400 хиляди лв., като плановите оферти могат да бъдат ориентирани в няколко тематики – за развиване на младежкото доброволчество, за развиване и признание на младежката работа, младежко предприемачество и планове, ориентирани към младежите в дребните обитаеми места.

Според Янакиева процедурите за кандидатстване изобщо не са комплицирани:

Опитахме се да разпишем напътствията допустимо най-достъпно, най-разбираемо. Още не стадий кандидатстване самите организации могат да видят на какви критерии би трябвало да дават отговор и към какво би трябвало да бъдат ориентирани самите планове и към този момент да преценяват своите благоприятни условия и потенциал.

Информацията може да бъде забелязана на страницата на Министерството на младежта и спорта,  на уеб страницата на Националната осведомителна система за младежта или във Facebook.  

За втората стратегия Янакиева изясни:

Другата стратегия е Националната стратегия за юношески действия по член 10а от Закона за хазарта. Нейният бюджет е в границите на 2 милиона лв., като там планови хрумвания могат да бъдат написани в три посоки – за реализирането на национално акции за здравословен метод на живот, предварителна защита на експанзията и  предварителна защита на зависимости. Тук още веднъж могат да аплайват неправителствени организации, като в другите те посоки, друг е размерът на финансирането за обособените планове.  

Крайните периоди и на двете процедури е 9-и март. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР