Министерството на младежта и спорта ще осигурява по една минимална

...
Министерството на младежта и спорта ще осигурява по една минимална
Коментари Харесай

ММС ще осигурява по една месечна заплата за треньор в спортен клуб

Министерството на младежта и спорта ще обезпечава по една минимална месечна работна заплата на треньор в състезателен клуб. Това планува първата по рода си „ Програма за кадрово обезпечаване на спортните клубове “, създадена от екипа на спортния министър Андрей Кузманов.

Гарантираното от страната месечно заплащане на един треньор от състезателен клуб е за финансово подкрепяне на клубове, които нямат огромни финансови благоприятни условия, само че работят интензивно за развиването на спорта.

"Това е тласък за клубовете и експертите, които работят интензивно, развиват спорта, построяват състезатели и несъмнено, грижат се за здравето на нацията. Време беше да се обърне внимание на треньорите и треньорската работа. Спортът има и обществена функционалност и ние сме длъжни да се погрижим тя да бъде по-всеобхватна ", аргументира се министър Андрей Кузманов.

С новата „ Програма за кадрово обезпечаване на спортните клубове “ се отрежда централна роля на лицензираните спортни федерации, които в партньорство с Министерството на младежта и спорта провеждат реализирането на дейностите в спорта, и ще стимулира и подтиква спортни експерти, които ще имат опция да организират съответна и ефикасна подготовка на състезателите.

Краен бенефициент са треньори, работещи в спортните клубове – членове на съответната спортна федерация и отговарящи на критериите на Програмата. Ефектът от финансовото подкрепяне на спортните клубове ще се усети и при спортистите от всички възрастови групи в подготвителната и спортна активност в клубовете.

С планове по Програмата могат да аплайват лицензирани спортни федерации, членуващи в тях клубове и лицензирани треньори. Едно от наложителните условия е в клуба да нямат назначен треньор с трудов контракт по Кодекса на труда, който получава възнаграждението си от друго юридическо лице, финансирано от бюджета на страната.

Със средства от Програмата могат да бъдат подкрепени клубове, които имат спортно-състезателна активност за всяка от последните 5 години.

Необходимите средства за осъществяване на Програмата ще се обезпечават от бюджета на ММС. Ведомството ще прави настоящ и следващ надзор върху активността и разходването на финансовата помощ.

Проектът на „ Програма за кадрово обезпечаване на спортните клубове “ е оповестен на уеб страницата на ММС за публично разискване, чийто период е 10 дни и федерации, клубове и заинтригувани лица могат да вършат оферти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР